Вчора, 26 червня на засіданні районної експертної ради з питань підтримки книговидання, яка діє при районній державній адміністрації, визначалися книги авторів Вижниччини, які претендують на фінансування з районного бюджету в рамках програми розвитку інформаційної та видавничої галузей.

Цього року з районного бюджету в рамках комплексної Програми розвитку інформаційної та видавничої галузей Вижницького району на 2018-2020 роки виділено 20 тисяч гривень. За рішенням експертної ради фінансову підтримку з районного бюджету отримає редакція літературно-мистецького журналу «Німчич» в сумі 10 тисяч гривень. Також з районного бюджету буде виділено кошти в сумі 10 тисяч гривень на видання книги Федора Чев’юка «Буковина і буковинці про війну і мир». Крім того було підтримано пропозицію написати лист-звернення до районної ради щодо надання фінансової допомоги на видавництво книги Віктора Максимчука «Поезії грона розкішні».

Видані за кошти районного бюджету книги буде розповсюджено у закладах освіти, культури району для поповнення фондів бібліотек.