Минулої неділі в Україні відзначали День пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму. З цієї нагоди на Вижниччині протягом двох днів триватиме з'їзд районного товариства політв'язнів та репресованих.
Так, сьогодні в смт.Берегомет відбувся мітинг-реквієм біля пам'ятного хреста борцям за волю України.
Участь в заході взяли заступник голови Вижницької районної ради Сергій Вірста, начальник районної військової адміністрації Сергій Чеботар, голова ГО "Чернівецьке обласне товариство політв'язнів та репресованих" Галина Бойко, голова Вижницького районного товариства політв'язнів та репресованих Ольга Анич, голова Берегометської територіальної громади Сергій Боднарюк, голови місцевих осередків районного товариства політв'язнів та репресованих, громадськість.
 
Присутні у спільній молитві та хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх українців, які були піддані репресіям та пройшли всі жахіття насильницьких депортацій, фільтраційних таборів, масових переслідувань тощо.
 
Відтак, учасники дійства відвідали могили двох повстанців Івана Бужори на псевдо "Байда" і Юрія Тенкалюка на псевдо "Риба".