Для багатьох українців Кадана займає особливе місце у житті, оскільки ця країна стала для них другим домом.

Як засвідчують архівні матеріали, окремі українці прибули до Канади у перших десятиріччях 19 століття, зокрема як вояки найманих швейцарських загонів, щоб захищати канадські володіння від наступу американців під час війни 1812. Одначе до 1891 поява переселенців з України мала поодинокий, епізодичний характер, тому їх поглинуло чуже середовище. Масове переселення українців до Канади розпочалося наприкінці 19 століття, коли канадський уряд активно заохочував широкомасштабну еміграцію з Південної, Центральної та Східної Європи.
Не винятком стала і Вижниччина, з території якої, переселення до Канади почалося ще у далекому 1891 році.
Відтак, сьогодні 4 липня, в кабінеті голови районної ради Михайла Андрюка, за участю голови районної державної адміністрації Руслана Сенчука, відбулася зустріч з громадянами Канади українського походження, які приїхали на Вижниччину, щоб познайомитися із землею своїх предків.
Під час зустрічі Руслан Сенчук розповів гостям про Вижницький район, а Михайло Андрюк - про історію села Іспас, а саме про іспащан, котрі теж колись емігрували до Канади у пошуках кращого життя. Гості в свою чергу ділилися історіями про своїх предків, які колись мешкали на Вижниччині.
На згадку про зустріч керівники району вручили гостям пам’ятні подарунки.
Відтак, гостям провели екскурсію Вижницею та показали музей Вижницького коледжу прикладного мистецтва.