З 23 по 27 серпня на Вижниччині проходитиме чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування – рогейн. Національний природний парк «Вижницький» виступає співорганізатором чемпіонату. Частина маршруту проходить територією парку (господарська та рекреаційна зони).

Рогейн (англ. Rogaining) – самостійний вид спорту, досить близький до спортивного орієнтування, пригодницьких перегонів, гірських марафонів і деяких інших видів спорту. Рогейн у його класичному 24-годинному варіанті – командний вид спорту. Міжнародний стандарт передбачає участь у змаганнях з рогейну команд чисельністю від двох до п’яти осіб, які не мають права розділятися на дистанції.
Цього року в чемпіонаті приймає участь 15 країн Європи, більше 300 осіб. Старт змагань 25 серпня о 12.00 на території дитячого оздоровчого табору (ДОТ) «Юність», смт. Берегомет. Фініш 26 серпня 12.00 год.
Учасники та гості чемпіонату відвідають мальовничі куточки національного парку. Власним зором споглянете захоплюючі краєвиди, відчуєте м'який клімат настояний на живиці смерек та різнотрав’ї полонин.
Бажаємо учасникам та гостям чемпіонату гарних вражень, хорошого настрою та перемоги сильнішим!
Національний природний парк «Вижницький» гостинно зустріне відвідувачів в будь який час, адже кожна пора року зваблива та загадкова!
До зустрічі на Буковині!