Саме на цьому наголосили голова Вижницької районної державної адміністрації Руслан Сенчук та голова районної ради Михайло Андрюк під час зустрічі з трудовим колективом даного закладу.

Питання організації позашкільної освіти є одним з пріоритетних напрямків в діяльності районної влади. На теренах району функціонує ряд закладів - «Буковинський центр мистецтв», ДЮСШ, художня та музичні школи, працюють гуртки на базі загальноосвітніх закладів. Більшість цих закладів сконцентровано у Вижниці. Діти з радістю відвідують позашкільні навчальні заклади, розвивають свої таланти та показують значні здобутки у фестивалях та конкурсах обласного та всеукраїнського рівня.

Всі ці заклади, працюючи на задоволення потреб дітей у проведенні змістовного дозвілля, розвитку творчих та спортивних здібностей мають свою спеціалізацію та свої особливості. Є певні особливості і у фінансуванні цих закладів. Зокрема у Вижницькому РБДЮТ у 2017-2018 році діяло 37 гуртків, в яких займалося 609 дітей. В тому числі 27 гуртків, в яких займалося 407 дітей з Вижницької об’єднаної територіальної громади та 202 дитини реалізовували свій творчий потенціал в 10 гуртках на базі закладів району. Відповідно до Бюджетного кодексу фінансування цих гуртків повинно здійснюватися пропорційно до кількості дітей з бюджетів міської ради та районного бюджету. Голова райдержадміністрації відзначив, що свої зобов’язання районна влада виконала в повному обсязі. Так само й надалі будуть профінансовані гуртки, які діятимуть в закладах відділу освіти Вижницької райдержадміністрації. Руслан Сенчук також наголосив на необхідності всебічного розвитку дітей, що проживають у таких селах як Долішіній Шепіт, Лопушна, Лукавці, Мигове, Банилів, Коритне, Слобода-Банилів, Берегомет.

По завершенні наради начальник відділу освіти Михайло Андрич та директор Вижницького районного БДЮТ Олена Попович зустрілися з Вижницьким міським головою Олексієм Чепілем, де було вирішено питання щодо подальшого фінансування та працевлаштування керівників гуртків.

У наступному 2018-2019 навчальному році на базі районного БДЮТ будуть й надалі діяти такі гуртки, як «Образотворче мистецтво», «Майстерня юних скульпторів», «Виготовлення сувенірів», «Естрадний вокал», «Флористика», «Макраме», «Літературне краєзнавство», «Літературна творчість», «Мистецтво для дошкільнят», «Ткацтво», «Мозаїка», «Виготовлення іграшок-сувенірів» «Хореографічний», «Технічне конструювання», «Граматика ефективного спілкування», «Точка зору», «Спортивне орієнтування», «Географічне краєзнавство», «Вокальне мистецтво», де діти зможуть реалізувати свої творчі таланти та здібності.

В зустрічі взяли участь начальник відділу освіти Михайло Андрич, депутат районної ради, головний редактор часопису «Вижницькі обрії» Марина Киселиця, батьки, представники громадськості.