В переддень найважливішого свята країни на головній районній сцені будинку народної творчості та дозвілля у Вижниці відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України. Після вступних слів ведучих присутні хвилиною мовчання засвідчили шану тим, хто у різні часи історії поклав своє життя за волю і незалежність України, становлення української державності.

Вже традиційно, з вітаннями виступили голова райдержадміністрації Руслан Сенчук, голова районної ради Михайло Андрюк та Вижницький міський голова Олексій Чепіль.

В своїй промові очільник райдержадміністрації відзначив, що цьогоріч ми також святкуємо 100-річчя відновлення української державності, адже ще століття тому, у часи Української революції 1917-1921 років українці відродили державність – утвердили державні кордони, мову, гроші, символіку, створили боєздатне військо, отримали визнання світової спільноти. Але, нажаль, внутрішні протиріччя і зовнішня агресія не дозволили її втримати. Ця боротьба триває і нині, коли українці змушені захищати від російської агресії територіальну цілісність і суверенність України. Сьогодні незалежність України – головна перепона для російського імперіалізму й запорука вільного розвитку держав і народів Європи. Посадовець закликав усіх до єднання та згуртованої праці на благо держави, адже незалежність України сьогодні ліпиться мільйонами рук її громадян.

За особливі заслуги в розбудові Української держави 11 жителів району нагороджено ювілейною відзнакою обласної державної адміністрації «100 років Буковинському віче», та трьох – районною відзнакою «За заслуги перед Вижниччиною». Крім того грамотами та дипломами відзначено громадян, які своєю працею та життєвою позицію утверджують та розвивають українську державність.

Святковий настрій гостям дарували аматори районної сцени, які підготували театральну постановку, вокальні, танцювальні та музичні номери.

Раніше цього ж дня керівництво району та воїни-атовці вшанували молитвою та покладанням квітів на могили загиблих героїв Віталія Крутофіста та Олега Косована.

Сьогодні урочисті заходи до Дня Незалежності відбулися у всіх населених пунктах