Навіть якщо ви й не вважаєте себе гурманом, у подорожі необхідно чимось харчуватися. А чому б дегустацію нових, оригінальних місцевих страв не перетворити на справжню церемонію смаку?

Дехто настільки захоплюється подібним проведенням часу, що навіть виникло поняття кулінарного, або гастрономічного туризму. Звісно, найкраще смакувати страви карпатської кухні в автентичній обстановці – з видом на мальовничі гірські пейзажі. Але й удома можна спробувати відтворити справжній “смак Карпат”. 
Цього ми й хочемо досягти реалізовуючи наш спільний проект з Радехівська Районна Рада та ГО "Ми в дії" - "Презентація автентичної карпатської кухні як історичного скарбу України та частини кулінарної спадщини Європи", який впроваджується в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» за фінансової підтримки Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних рад, компанії ДТЕК та ПАТ "Концерн Галнафтогаз".
Гості та учасники фестивалю «Калинові обереги» вже мали змогу записати рецепт та процес приготування «Затертої капусти», що є автентичною стравою Радехівського району, та скуштувати традиційні страви Вижницького району – «Грибну юшку», «Начинку з білої муки», «Капронову начинку» та й на десерт посмакувати «Завиванцями» з узваром. 
Все це відбувалося під супровід виступів фольклорного колективу «Калинове гроно» Міліївського СБНТД та жіночого колективу «Кумасі» Бишівського старостинського округу Радехівської ОТГ. 
А активні відвідувачі презентації, які ще й поділилися своїми рецептами – отримали пам’ятні подарунки від організаторів.
Наступним етапом проекту стане участь колективів з Радехівщини у гуцульському народному дійстві «Полонинське літо» 2019», що відбуватиметься в урочищі Запідок с.Верхній Ясинів Верховинського району Івано-Франківської області вже цієї неділі - 16 червня, та проведення відповідного майстер-класу з приготування автентичних страв.
А ми додаємо ще декілька фото з презентації на Вижниччині вам в стрічку.