За ініціативи Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернівецькій області та підтримки місцевих органів влади Вижниччини - Вижницької районної ради, зокрема, й Чернівецької міської ради з 1 по 7 серпня, у дитячому таборі «Ойкос», який знаходиться в смт Берегомет Вижницького району, організовано навчально-просвітницький табір для дітей «Безпечне життя». Учасниками табору є діти з Чернівецької області, Варміно-Мазурського воєводства (Польща) та Сучавського повіту (Румунія).

Впродовж 7 днів діти отримають теоретичні та практичні знання з правил безпеки. Зокрема, дізнаються як поводитися під час пожежі, про безпеку на воді, правила поведінки в лісі та горах, безпеку на дорозі та отримають навички з надання першої медичної допомоги.

Крім того, вони матимуть можливість отримати практичні навички у створенні соціальних відеороликів, розробці інформаційних брошур, листівок й плакатів з правил безпеки. Також, для дітей будуть організовані різні навчальні розваги: конкурси малюнків, фотоконкурси, вікторини, екскурсії тощо. А на додачу діти матимуть ще й можливість потренувати свої навички у вивченні іноземних мов та культури регіонів-учасників.

Слід зазначити, що навчально-просвітницький табір «Безпечне життя» - це свого роду програма навчальних, культурних та медійних обмінів в галузі безпеки між Чернівецькою областю України, Голдапським повітом Варміно-Мазурського воєводства Республіки Польща та Сучавським повітом Румунії, що здійснюватиметься в рамках укладеної Угоди про співпрацю між Вижницькою районною радою Чернівецької області (Україна) та повітовою радою міста Голдап Варміно-Мазурського воєводства (Республіка Польща), й відповідної угоди між Чернівецькою областю (Україна) та Сучавським повітом (Румунія).

Загалом, дана програма покликана поглибити співпрацю між Чернівецькою областю, Вижниччиною, зокрема, з країнами ЄС, з якими є спільні кордони, шляхом проведення практичного та методологічного обміну досвідом у галузі безпеки, організації та проведення спільних інтеграційних заходів для школярів задля формування дружніх відносин та підвищення рівня довіри між молоддю сусідніх країн, поширення позитивного досвіду міжнародної співпраці тощо.

Тож, вчора, 01 серпня, відбулася офіційна церемонія відкриття табору, участь в якій взяли представники районної влади Вижниччини – заступник голови районної ради Сергій Вірста та керівник апарату райдержадміністрації Микола Фуштей, обласне й районне керівництво Державної служби з надзвичайних ситуацій України – начальник обласного управління Сергій Михайлюк та начальник районного – Олександр Ткач. Модерує роботу табору Роман Єрема – голова громадської організації «Центр розвитку громад «Ідея. Дія. Результат».

За перебігом навчання можете стежити в створеній групі табору – «Educational camp of children «Safe life» або за посиланням - https://www.facebook.com/groups/482722715818433/