У січні – квітні 2023 року буковинський малий та середній бізнес сплатив до місцевої казни майже 255 млн грн єдиного податку. Цьогорічний внесок суб’єктів господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування перевищив минулорічний на 45,1 млн грн. Про інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Найбільша сума сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За чотири місяці цього року вони сплатили 198,4 млн грн єдиного податку. Юрособи-спрощенці перерахували до місцевих бюджетів 35,8 млн грн єдиного податку. Платники, які здійснюють діяльність в сільськогосподарському секторі - четверта група спрощеної системи оподаткування, сплатили 20,7 млн грн єдиного податку.

Єдиний податок – один із важливих джерел наповнення місцевих скарбниць, до яких він зараховується у повному обсязі – акцентують у податковому відомстві Буковини.

Відтак, податківці закликають буковинських платників і надалі виконувати сумлінно свій податковий обов’язок та сплачувати єдиний податок, оскільки дані надходження  гарантують нашому краю повноцінну життєдіяльність і безпеку в умовах війни.