Щодня кожен з нас перетинається з людьми, що мають особливі потреби. Але не всі ми знаємо, як з спілкуватися, не завдавши їм мимохіть шкоди, помічати їхні потреби, коректно спілкуватися та надавати з дозволу дієву допомогу.  

Про все це можна дізнатися у розділі «Довідника безбар’єрності» «Етика взаємодії з різними людьми». Він містить відповіді на такі важливі запитання, як:

Увага! Вчергове закликаємо Вас не користуватися послугами так званих посередників під час оформлення будь-яких документів.

Усі територіальні органи та територіальні підрозділи ДМС, Центри надання адміністративних послуг та центри обслуговування громадян «Паспортний сервіс», які знаходяться в безпечних районах України та за кордоном, продовжують працювати та надавати адміністративні послуги. Оформити документи можна лише у вищезгаданих установах особисто.

Ухвалено чергові рішення за урядовою програмою «Власна справа» за заявами, які подані  у період з 12 по 25 лютого 2024 року (з урахуванням доопрацьованих заяв, поданих у попередні періоди). Файл з переліком номерів заяв, які набрали найбільшу сукупну кількість балів за програмою «Власна справа», можна завантажити тут.

Актив у задовільному стані та складається з 2 приміщень площею 58,6 м² та 37,3 м².
Майно може бути використано з метою розміщення закладу харчування, їдальні, буфету, кафе, які не здійснюють продаж товарів підакцизної групи.

У Чернівецькій обласній службі зайнятості, станом на 20 березня 2024 року, зареєстровано 625 вакансій.

Серед них 41 вакансія  для бухгалтерів та 9 – для головних бухгалтерів. Також є три пропозиції роботи для економістів.

Роботодавці пропонують фахівцям заробітну плату від 7100 грн до 25 тис.грн.

З 1 квітня 2024 року ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» змінює вартість бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

У зв’язку з цим зростає і загальна вартість оформлення цього документа.

Які послуги в оформленні документів можуть отримати за кордоном громадяни України, які виїхали до Європи після початку повномасштабного вторгнення в Україну російських загарбників?

Сьогодні українці можуть оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон у закордонних дипломатичних установах нашої держави –  у консульствах чи посольствах.

Також підрозділах ДП «Документ», які працюють у Італії (Мілан), Польщі (Варшава, Краків, Вроцлав, Ґданськ), Німеччині (Берлін, Кельн), Іспанії (Мадрид, Валенсія), Чехії (Прага), Словаччині (Братислава) та Туреччині (Стамбул), наші громадяни можуть отримати такі послуги:

Після початку повномасштабних воєнних дій в Україні за даними УВКБ ООН понад 1 мільйон українців виїхали до Німеччини. Зокрема, у місті Мюнхен знайшли прихисток понад 60 тисяч українців, які потребують дійсних паспортних документів для створення сприятливих умов життя за кордоном.

Тож Державна міграційна служба України у співпраці з Міністерством внутрішніх справ та Міністерством закордонних справ України запроваджує роботу мобільних програмно-технічних комплексів ДП «Документ» у місті Мюнхен.

Наразі обслуговування громадян здійснюється за допомогою 6 мобільних програмно-технічних комплексів - білих мікроавтобусів із символікою «Паспортного сервісу», які можуть прийняти до 200 громадян протягом робочого дня.

Чи існує можливість оформлення паспорта громадянина України вперше по досягненню 14-річного віку, якщо у особи з поважних причин немає документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, її батьків? Так, навіть за таких умов громадянина України  можна і потрібно документувати особу, яка досягла 14 років, першим паспортом у вигляді ID-картки.

Безбар’єрність – це не тільки доступ до фізичних об'єктів, а й значно ширше поняття, що включає в себе різні сфери діяльності, категорії мислення та взаємодії з іншими людьми, як із рівними. Краще зрозуміти принципи концепції допоможе «Довідник безбар’єрності»,  що містить розділи: «Складові безбар’єрності», «Правила мови», «Словник», «Безбар’єрний календар», «Етика взаємодії з різними людьми», «Ілюстрації», «Воєнний час», «Взаємодія у періоди стресу», «Люди з досвідом війни. Гідність і взаємодія», «Безбар’єрні події». Кожен з цих розділів вартий уваги та системного вивчення, та сьогодні поговоримо про «Воєнний час».

Ніхто не народжувався для того, щоби отримувати травматичний досвід бойових дій, обстрілів, полону, поранень, контузій тощо. Як спілкуватися з людьми, які пройшли цей гіркий стражденний шлях, не додавши їм зайвих проблем недоречними запитаннями чи некоректними коментарями, розповідає розділ «Люди з досвідом війни. Гідність і взаємодія».