Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що відповідно до підпункту 3.1.2 пункту 3.1 розділу ІІІ Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів передачі даних, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012 № 1057, РРО повинен, зокрема,

Про це роз’яснюють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Дані зміни згідно наказу Міністерства фінансів України від 28 грудня 2022 року № 463 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11 січня 2023 року за № 60/39116 (зі змінами), який опубліковано в Офіційному віснику України від 02.02.2023 № 11 (далі – наказ Мінфіну № 463).Даний Наказ набирає чинності з 01.04.2023 року.

Чи є платником земельного податку ФОП – платник ЄП за земельні ділянки, земельні частки (паї), які надавалися їй як ФО (право власності оформлено на ФО) та використовуються за призначенням для провадження господарської діяльності?

Державна міграційна служба України продовжує активну міжнародну роботу і розширює географію функціонування відокремлених підрозділів ДП «Документ» за кордоном. Зокрема, завдяки плідній співпраці ДМС, МВС та МЗС відтепер українці можуть оформити паспортні документи не лише в Польщі та Туреччині, а й в ще двох країнах Європейського Союзу - Словаччині та Чехії.

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що у січні  2023 року власники землі та землекористувачі сплатили до бюджетів громад Буковини понад 26,9  млн гривень земельного податку.

В умовах воєнного стану українські родини нерідко вимушено опиняються по різні боки кордонів, й ситуація, коли заяву на оформлення закордонного паспорта в Україні подає один з батьків, а отримує готовий паспортний документ хтось з рідних, є доволі поширеною.

Коментуючи надходження військового податку в о начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан подякувала всім буковинцям котрі чесною сплатою податків проявляють свій патріотизм та фінансово підтримують Збройні Сили України.

Впродовж першої хвилі подачі заявок ( з 1 по 12 лютого 2023 року) в рамках урядової програми єРобота у Чернівецькій області надійшло 25 заявок на отримання  мікрогранту. 

В рамках Державної урядової програми на створення або розвиток власного бізнесу Чернівецький обласний центр зайнятості спільно з представниками Чернівецької військової обласної адміністрації впродовж лютого 2023 року проведе семінари «Мікрогранти: практичні навики щодо написання бізнес-планів».

Державна міграційна служба нагадує, що у відокремлених підрозділах ДП «Документ» за кордоном доступна послуга оформлення першого паспорта громадянина у формі ID-картки по досягненню 14-річного віку.