Вчора, 11 лютого, відбулися спільне засідання постійних комісій районної ради, засідання колегії та позачергової XХХІІІ сесії районної ради. Головував на засіданнях очільник районної ради Михайло Андрюк.

Головним питанням порядку денного всіх засідань стало розгляд рішення ХLІХ сесії Берегометської селищної ради VII скликання від 27.01.2020 року «Про розгляд Наказу №8 від 17.01.2020 року «Про вивільнення працівників у зв’язку з скороченням штату та чисельності КНП «Вижницька районна лікарня».

Колегія затвердила порядок денний та регламент роботи позачергової тридцять третьої сесії районної ради VІІ скликання. З даного питання виступив керуючий справами районної ради Георгій Івоняк, який озвучив пропозиції та зауваження до питань порядку денного, що надійшли після їх опрацювання під час роботи постійних комісій.

Відтак, в роботі пленарного засідання сесії взяли участь начальник управління організаційно-ресурсного забезпечення та юридичного супроводу Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Іван Тріска, в.о. голови районної державної адміністрації Юрій Татарин, депутати обласної ради Микола Стринада та Михайло Чорней, керівники установ, підприємств і організацій району, голови місцевих рад району та громадськість селища Берегомет.

В ході численних дискусій, депутатами районної ради було прийняте компромісне рішення, яке дозволить і надалі забезпечувати надання медичних послуг в смт.Берегомет.

Крім того, з ініціативи депутата районної ради Руслана Погребняка, було прийнято звернення до Президента України, Прем’єр-Міністра України та Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо перегляду постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 24 грудня 2019 року № 3049 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «Чернівцігаз».