Сьогодні, 5 березня, відбулося засідання чергової 34 сесія Вижницької районної ради сьомого скликання. Головував на засіданні очільник районної ради Михайло Андрюк.

В роботі пленарного засідання взяли участь голова райдержадміністрації й депутат Чернівецької обласної ради Михайло Чорней, депутати обласної ради Андрій Андрюк, Микола Стринада, Юрій Гавриляк, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, голови місцевих рад району, керівники установ, підприємств та організацій, представники правоохоронних органів.

Перед початком роботи сесії Таміла Козоріз - головний лікар КНП «Берегометський ЦПМСД» надала оперативну інформацію про COVID 2019.

На порядок денний сесії було винесено 14 питань та питання «Різне», в якому депутати розглянули ще 14 звернень та депутатських запитів.

Так, депутати було затверджено звіт про виконання районного бюджету за 2019 рік, Порядок надання одноразової грошової матеріальної допомоги членам сімей загиблих учасників АТО, та внесено зміни до районного бюджету Вижницького району на 2020 рік та до діючих районних програм.

Крім того, заслухано інформацію про діяльність Кіцманської місцевої прокуратури про результати діяльності на території Вижницького району за 12 місяців 2019 року, стан туберкулінодіагностики у 2019 році та заходи з протидії захворювання на туберкульоз на 2020 рік та прийнято звернення стосовно збільшення фінансування на препарати інсуліну та цукрознижуючі препарати хворим на цукровий діабет у Вижницькому районі Чернівецької області.

За браком депутатських голосів питання «Про Наглядові ради комунальних унітарних підприємств Вижницької районної ради» не прийнято. А питання щодо клопотання МППФ «Атлас» про внесення змін до Договору купівлі-продажу незавершеного будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу, укладеного між Вижницькою районною радою та МППФ «Атлас», із змінами – направлене на доопрацювання та розглядатиметься під час засідання наступної сесії.