20 березня, відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС, де заслухано доповідь в.о. завідувача Вижницької міжрайонної філії ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ» Лариси Гулей щодо стану епідеміологічної ситуації в районі. 

Зокрема, лікар епідеміолог повідомила, що наразі на самоізоляції в місті Вашківці перебуває 7 осіб та у селі Велике 2 осіб, які контактували із хворими на Covid-19. Ці особи знаходяться під наглядом сімейних лікарів, вони почуваються добре, симптомів ГРВІ не мають. Також Лариса Гулей повідомила про необхідність посиленої дезінфекції спецрозчинами громадських вбиралень, дверних ручок та інших поверхонь, яких люди часто торкаються, а також вкотре нагадала про правила особистої гігієни.

Силами ДСНС сьогодні оброблено основні вулиці Вижниці, Берегомета та Вашківців, а також автовокзали, зупинки, дитячі майданчики, ділянки біля райлікарні та ринку. В інших населених пунктах району обробка дезрочинами місць відвідувань здійснюватиметься за рішенням голів місцевих рад. Для цих потреб їм сьогодні передано концентрати дезінфікуючих речовин.

Серед іншого комісією прийнято рішення на вихідні посилити контроль на карантинно-епідеміологічному пості у Вижниці, де  проводити термометрію осіб із візуально наявними ознаками вірусного захворювання. Також відпрацьовано режим проведення відеоконференцій з головами місцевих рад району з тим, аби щоденно в режимі онлайн координувати спільні зусилля по запобіганню поширенню вірусної інфекції на території району.

 

Протокол комісії з питань ТЕБ та НС №11