Сьогодні відбулося позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС. 

Як повідомила лікар-епідеміолог Лариса Гулей, у Вижницькому районі не встановлено жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірусну інфекцію, на самоізоляції наразі перебувають контактні особи в місті Вашківці та селі Велике. Крім того, зібрано актуальну інформацію про кількість та дані осіб, які нещодавно прибули з-за кордону, вони інформуються про необхідність дотримання режиму обсервації.

Відповідно до рішення комісії було введено ряд обмежень, які вступають в дію невідкладно і до стабілізації епідситуації.

Зокрема, введена заборона на відвідування населенням дитячих, спортивних майданчиків, стадіонів, скверів та парків. У цих місцях має бути встановлено заборонні знаки та огороджувальні стрічки.

Запроваджено обов’язковий масковий режим у всіх торговельних закладах, банківських установах, аптеках, закладах поштового зв’язку, також керівникам цих установ чи закладів рекомендовано запровадити температурний скрінінг.

На входах у заклади продажу продовольчих товарів, засобів гігієни, аптеки, закладах поштового зв’язку, банківських установах та АЗС мають бути встановлені дозатори з антисептиком.

У магазинах, аптеках, поштах, банках та АЗС впроваджується обов’язковий пропускний режим з метою недопущення скупчень людей. Розрахунок у 10 кв.м на 1 людину, але не більше 8 людей в приміщенні.

Також має бути забезпечено безпечну відстань (1,5 – 2 м) між клієнтами, які стоять в черзі в закладах та при вході до них.

Введена заборона перебування на вулицях та у громадських місцях жителів Вижницького району без засобів захисту (масок).

Так як зараз є проблеми з постачанням засобів захисту у великій кількості для населення, їх можна замінити підручними предметами (хустинка, шарф, саморобна марлева пов’язка тощо).

Всі ці обмеження будуть діяти з 24 березня і до стабілізації епідситуації. Контролювати їх виконання буде поліція, виконкоми місцевих рад та об’єднаних територіальних громад, мобільні групи Держпродспоживслужби.

 

Протокол комісії з питань ТЕБ та НС №12