Вчора, 30 березня, голова райдержадміністрації Михайло Чорней провів чергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС, на якому розглянуто 5 питань. Участь у засіданні взяв голова районної ради Михайло Андрюк.

Підсумуємо основні аспекти проведеного засідання.

 

-         Карантин на території району продовжено до 25 квітня.

-         Головам ОТГ та місцевих рад запропоновано провести ряд підготовчих робіт в разі визначення населеного пункту зоною з обмеженим в’їздом та виїздом.

- Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року № 239 на території району до 24 квітня 2020 р. дозволено:

а) торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами і агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

б) провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

в) торговельної діяльність та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень, за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

 

Дозволені перевезення:

а) легковими автомобілями;

б) службовими транспортними засобами підприємств, закладів та установ, за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту, лише на місцях для сидіння і виключно за маршрутами руху, погодженими з Управлінням Патрульної поліції Чернівецької області, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

- встановлено режим роботи суб’єктів господарювання у сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності з розрахунку один відвідувач на 10 кв. метрів площі торговельного (операційного) залу за умови дотримання дистанції між ними не менше як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок.

- щоденний моніторинг та узагальнення інформації щодо наявності товарів першої необхідності в торгівельних магазинах району;

- доручено відповідальним виконавцям підготувати пакет документів для виділення коштів резервного фонду районного бюджету з метою централізованого  забезпечення закладів та установ району необхідними засобами індивідуального захисту (масками).

  • Автор:Вижницька РДА