Сьогодні, 31 березня, очільники районної влади Михайло Андрюк та Михайло Чорней провели відеоконференцію з питань запобігання поширенню COVID-19 з головами міських, селищної та сільських рад за участі депутатів районної ради.

Під час онлайн-конференції обговорено основні питання дотримання карантинних вимог в населених пунктах Вижницького району, заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території району, та основне – дотримання режиму обсервації особами, які прибули з-за кордону.


Станом на 21:00 год. 31.03.2020 року у Вижницькому районі зареєстровано 6 випадків інфікування коронавірусною інфекцією:
- м.Вижниця – 2 особи;
- м.Вашківці – 2 особи;
- с.Мілієве - 1 особа;
- с.Іспас – 1 особа.
Всі інфіковані особи діяли відповідно до інструкцій МОЗ. Про симптоми респіраторного захворювання повідомили своїх сімейних лікарів та знаходились вдома на самоізоляції. Наразі проходять амбулаторне лікування вдома. Контактні особи, також, перебувають на обсервації та під спостереженням сімейних лікарів.

Також, медичними працівниками КНП "Берегометський ЦПМСД" проведено забір біологічного матеріалу на виявлення COVID-19 у п'ятьох осіб. Наразі очікуються результати.

На жаль, 1 інфікований чоловік з м.Вашківці сьогодні помер. У нього були ще супутні хронічні захворювання.
Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлого!

Шановні жителі Вижниччини! Під час карантину, по можливості, залишайтеся вдома! Подбайте про себе та про літніх родичів. Допоможіть їм придбати продукти першої необхідності та сплатити комунальні послуги онлайн!