Станом на 22:30 год. 01.04.2020 року у Вижницькому районі не зареєстровано нових випадків інфікування коронавірусною інфекцією.

Наразі кількість інфікованих складає 6 осіб:

  • м.Вижниця – 2 особи;
  • м.Вашківці – 2 особи (1 летальний випадок);
  • с.Мілієве - 1 особа;
  • с.Іспас – 1 особа.

За добу у районі, було виявлено 22 підозри на інфікування COVID-19. В даних осіб проведено забір біологічного матеріалу на аналіз. Також, 9 зразків знаходяться на дослідженні у лабораторному центрі. А у 7 осіб інфікування коронавірусною інфекцією НЕ ПІДТВЕРДИЛОСЬ.

Також, згідно рішення Державної комісії ТЕБ та НС у Чернівецькій області запроваджено особливий режим в’їзду та виїзду. Роз’яснення будуть оприлюднені згодом.

Такі заходи необхідні, аби запобігти поширенню COVID-19 та максимально обмежити людські контакти із сусідніми областями.

Крім того, з сьогоднішнього дня рятувальниками відновлено роботу по дезінфекції вулиць у Вижницькому районі.

До слова, сьогодні розпочався ІІ етап впровадження медичної реформи в Україні, який передбачає укладення кожною медичною установою вторинного та третинного рівня договорів з Національною службою здоров’я України і отримання коштів за надані медичні послуги. До таких лікарень відносяться установи, що надають спеціалізовані та більш складні послуги – наприклад, оперативні втручання, допомогу при інфарктах, інсультах, травмах, онкологічних хворобах та різних патологічних станах, вагітності, допомагають відновлюватися після хвороб тощо. Щодо ситуації у Вижницькому районі читайте згодом.

Шановні жителі Вижниччини! Під час карантину, по можливості, залишайтеся вдома! Подбайте про себе та про літніх родичів. Допоможіть їм придбати продукти першої необхідності та сплатити комунальні послуги онлайн!