Станом на 22:30 год. 02.04.2020 року у Вижницькому районі не зареєстровано нових випадків інфікування коронавірусною інфекцією.

Тому, кількість виявлених інфікованих й надалі складає 6 осіб:

  • м.Вижниця – 2 особи;
  • м.Вашківці – 2 особи (1 летальний випадок);
  • с.Мілієве - 1 особа;
  • с.Іспас – 1 особа.

За даними КНП «ЦПМСД Вижницької міської ради» - 1 лікар та 1 медична сестра знаходяться на карантині. Клінічних проявів хвороби наразі немає. Почуваються добре. У всіх в кого є підвищена температура проводиться забір матеріалу на аналіз.

 

Згідно рішення Державної комісії ТЕБ та НС з 00:00 год. 03.04.2020 року у Чернівецькій області запроваджено особливий режим в’їзду та виїзду. Це означає, що Карантинно-епідеміологічний пост в м.Вижниця переходить в посилений режим роботи. До 12:00 год. 03.04.2020 року виїхати чи заїхати до Чернівецької області можна ще без обмежень. Надалі рух пасажирського транспорту буде заборонений. Проїзд буде дозволено лише транспорту підприємств та організацій, які забезпечують життєдіяльність області, автомобілям державних органів влади, вантажівкам і транзитним транспортним засобам. Окрім цього, дозволено проїзд автівкам жителів Чернівецької області, що повертаються до місця постійного проживання.

 

З метою всебічного інформування жителів Вижницького району щодо проведених заходів із запобігання поширенню COVID-19 в районі, районною радою запроваджено рубрику «Вісті з рад. Актуально про головне», де на інтернет-ресурсах райради висвітлюється проведена робота на територіях місцевих рад Вижницького району в даному напрямку.

 

Крім того, з 01.04.2020 року стартувала практична реалізація ініціативи районної ради щодо підтримки медиків Вижниччини, шляхом перерахунку одноденного заробітку працівників на рахунок КНП «Вижницька районна лікарня» для забезпечення першочергових потреб лікарів, необхідних для боротьби з поширенням COVID-19 у Вижницькому районі. Так, станом на сьогодні на рахунок медичного закладу надійшло більше 23 000 грн. Звіти про надходження та використання коштів будуть оприлюднюватися на сайтах Вижницької районної ради.

 

Щодо ІІ етапу впровадження медичної реформи в Україні, зокрема на Вижниччині КНП «Вижницька районна лікарня» підписала контракт з Національною службою здоров’я України щодо надання 4 пакетів медичних послуг:

Пакет №3 - Амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу;

Пакет №11 - Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах;

Пакет №12 - Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій;

Пакет №15 - Медична допомога при пологах.

Детальніше про специфікацію надання таких медичних послуг можна ознайомитись за посиланням - https://nszu.gov.ua/likar-2020 .

 

Шановні жителі Вижниччини! Під час карантину, по можливості, залишайтеся вдома! Подбайте про себе та про літніх родичів. Допоможіть їм придбати продукти першої необхідності та сплатити комунальні послуги онлайн!