Станом на 22:30 год. 03.04.2020 року у Вижницькому районі зареєстровано 4 нових випадків інфікування коронавірусною інфекцією. 

Інформація уточнена та відредагована згідно даних ОДА та Вижницької міжрайонної філії ДУ "ЧОЛЦМОЗУ"!!!

Таким чином, кількість інфікованих складає 10 осіб:

  • м.Вижниця – 2 особи;
  • м.Вашківці – 2 особи (1 летальний випадок);
  • с.Мілієве - 3 особи (2 нововиявлених);
  • с.Іспас – 2 особи (1 нововиявлена);
  • с.Банилів - 1 особа (швидкий тест).

За даними Лариси Гулей – лікаря-епідеміолога Вижницького району, в одному випадку швидкий тест показав позитивний результат на COVID-19, й хвору госпіталізували до інфекційного відділення в м. Сторожинець.

Загалом в районі лабораторно обстежено 26 осіб з підозрою на COVID-19. Вчора відібрано 10 зразків біологічного матеріалу на дослідження. А відібрані раніше біологічні зразки у 5 осіб медичними працівниками КНП "Берегометський ЦПМСД" отримали негативний результат.

Згідно рішення Державної комісії ТЕБ та НС з 00:00 год. 03.04.2020 року у Чернівецькій області запроваджено особливий режим в’їзду та виїзду. Карантинно-епідеміологічний пост в м.Вижниця перейшов в посилений режим роботи. З цього приводу очільники районної влади провели координаційну відеонараду з головами місцевих рад, де узгодили питання організації проживання, харчування та забезпечення засобами індивідуального захисту бійців Головного управління Національної поліції України в Чернівецькій області, Військової частини №1241 Західного ОТО Національної гвардії України, які здійснюють чергування на карантинному контрольно-пропускному пості в м.Вижниця.

За результатами наради із державною комісією техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, було ухвалено рішення запровадити особливі карантинні обмеження для всіх мешканців Чернівецької області на пересування та перебування у громадських місцях. Буковинців закликають не покидати домівки із 13:00 суботи, 4 квітня, до 6:00 понеділка, 6 квітня.

 

З метою всебічного інформування жителів Вижницького району щодо проведених заходів із запобігання поширенню COVID-19 в районі, районною радою ( http://rayradavn.gov.ua ) запроваджено рубрику «Вісті з рад. Актуально про головне», де на інтернет-ресурсах райради висвітлюється проведена робота на територіях місцевих рад Вижницького району в даному напрямку.

 

Шановні жителі Вижниччини! Під час карантину, по можливості, залишайтеся вдома! Подбайте про себе та про літніх родичів!