01.04.2020 року відбулося чергове виконкому Лукавецької сільської ради за участю власників хлібопекарень та продовольчих магазинів. Присутніх ще раз було ознайомлено з правилами торгівлі продуктами харчування на період карантину (згідно протоколів районної комісії з питань ТЕБ та НС).

З метою забезпечення малозахищених громадян, що проживають на території сільської ради продуктами харчування та предметами першої необхідності, було прийнято рішення та погоджено з власниками магазинів ПП Одотюком В.Д., ПП Осовським P.M., ПП ІІІтефанюком М.Я., ПП Боднарашек H.І., ПП Кирияк С.П., ПП Романюком В.Г., ПП Пендюк А.М. та відкрито куточки безкоштовної їх видачі у восьми магазинах (три магазини в с.Лукавці, «Наш край», маркет «Ташка» та ПП Штефанюка М.Я., три магазини в с.Вовчинець, та по одному в с.Майдан та с.Вахнівці). Фото додаються.

Виконком сільської ради виділив кошти в сумі 7 000 грн. для поповнення асортименту соціальних продуктів. Частину продуктів надають власники магазинів та всі бажаючі хто має можливість та хоче допомогти малозахищеним односельчанам.

Власники пекарень безкоштовно по черзі будуть забезпечувати дані куточки хлібобулочними виробами.

02.04.2020 р. виконкомом сільської ради організовано обробку всіх вулиць та центральної дороги в с. Лукавці дезінфікуючими розчинами за допомогою трактора МТЗ-82 КП «Мій край» та оприскувача, який безкоштовно надав директор ФГ «Одотюки» В.Д.Одотюк. Найближчим часом будуть оброблені всі центральні вулиці інших населених пунктів (фото додаються).

Силами працівників сільської ради, дитячої дошкільної установи, закладів культури та бібліотек безкоштовно виготовлено 300 масок індивідуального захисту, які роздані односельчанам в приміщенні адмінбудинку, відділення зв’язку, та магазинах, також буде роздано найближчим часом усім медичним закладам та церквам.

Членами церкви ХВЕП безкоштовно виготовлено та роздано в громаді більше 2000 масок, за що ми щиро вдячні їм.

Досягнуто домовленість з Фармінг груп «Контіненталь» про безкоштовне виділення масок, рукавичок, та захисних костюмів для працівників відділення зв'язку, медичних працівників та соціальних працівників.

03.04.2020 року працівниками сільської ради зібрані та придбані продукти харчування за кошти сільського бюджету в сумі 15000,00 гри. для військовослужбовців національної гвардії, які несуть службу на забезпеченні карантину в Чернівецькій області. Ми вдячні за розуміння та допомогу зав. бібліотекою, члену виконкому Дрещ Л.М., та депутату сільської ради Киселиці М.О. та жителю села Лукавці Мацьопі І.І.

Джерело: Лукавецька сільська рада