Станом на 22:30 год. 06.04.2020 року у Вижницькому районі зареєстровано 1 новий випадок інфікування коронавірусною інфекцією.

Таким чином, кількість інфікованих складає 11 осіб:

- м.Вижниця – 2 особи;

- м.Вашківці – 2 особи (1 летальний випадок);

- с.Мілієве - 4 особи (1 нововиявлена);

- с.Іспас – 2 особи;

- с.Банилів - 1 особа (швидкий тест).

 

З сьогоднішнього дня в Україні вводяться в дію нові карантинні обмежування.

         - Людям тимчасово заборонили переміщатися групами більш ніж по двоє осіб. Винятки - службова необхідність та супровід дітей.

- Дітям до 14 років заборонено перебувати в громадських місцях без супроводу повнолітніх.

         - На вулицю відтепер можна виходити лише з документами, які посвідчують особу.

- Заборонено перебувати без медичної маски чи респіратора в громадських місцях. Водночас дозволено носити маску, виготовлену самостійно.

- Самоізолюватися віднині зобов'язані не лише інфіковані коронавірусом люди, які не потребують госпіталізації, але й ті, хто контактував з ними,  та усі люди віком 60 та більше років. Винятки зробили лише для людей, яким немає кому допомогти. Таким особам дозволяється відвідувати магазини та аптеки на відстані не більше ніж два кілометри від місця самоізоляції, за умови використання респіраторів або захисних масок.

 

З метою всебічного інформування жителів Вижницького району щодо проведених заходів із запобігання поширенню COVID-19 в районі, районною радою ( http://rayradavn.gov.ua ) запроваджено рубрику «Вісті з рад. Актуально про головне», де на інтернет-ресурсах райради висвітлюється проведена робота на територіях місцевих рад Вижницького району в даному напрямку.

 

Шановні жителі Вижниччини! Під час карантину, по можливості, залишайтеся вдома! Подбайте про себе та про літніх родичів!