У травні 2017 року з ініціативи голови районної ради Михайла Андрюка, було підписано угоду між Вижницькою районною радою та Регіональним сервісним центром МВС в Чернівецькій області щодо співпраці з надання послуг громадянам Вижницького району з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, заміни посвідчення водія, видачі міжнародного посвідчення водія та прийому запитів на отримання довідок про відсутність судимостей.

Відтак, відповідно до запиту районної ради, у м. Вижниця виїжджає Мобільний сервісний центр МВС, який і надає послуги громадянам. Обслуговують громадян у МСЦ МВС два адміністратори та фахівець Експертної служби МВС.

На період оголошення в Україні карантину через поширення захворюваності на COVID-19, виїзд Мобільних сервісних центрів МВС – призупинено, а сервісні центри МВС працюють переважно дистанційно.

Не виходячи із дому, можливо отримати послуги через Електронний кабінет водія онлайн https://e-driver.hsc.gov.ua :

✅ відновлення та обмін посвідчення водія;

✅ верифікація даних посвідчення водія та свідоцтва про державну реєстрацію транспортного засобу;

✅ замовлення належного користувача;

✅ перевірка і оплата адміністративних правопорушень;

✅ перевірка транспортного засобу за VIN-кодом.

Також, дистанційно можна замовити довідку про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень - https://dpvs.hsc.gov.ua/.

Більше інформації про роботу Сервісних центрів МВС можна знайти за посиланнями - https://www.facebook.com/hsc.gov.ua/ , http://hsc.gov.ua .