У ці дні, коли міста і села України одне за одним відзначають 76-у річницю визволення територій від німецько-фашистських загарбників, прийшла ця світла дата і до нашого рідного міста Вижниця. 

Нажаль, вона окутана тяжким смутком і болем за загиблими на сході країни воїнами, які так само, як і в роки Великої Вітчизняної війни обороняли і обороняють свою Батьківщину від злого і підступного ворога.

Ні біль важких втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам’ять про подвиги наших батьків, дідів, прадідів, братів і сестер, наших друзів і знайомих та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності – вони вічні. Вони – у пам’яті кожної родини, у назвах вулиць і площ, у полум’яних квітах біля меморіалів Слави.

Сьогодні з’явилося багато бажаючих, котрі намагаються переписати сторінки історії, применшити подвиг радянського народу-визволителя у Великій Вітчизняній війні та й спаплюжити нашу сьогоденну історію. Марно! Правда про великий безприкладний подвиг залишиться з народом!

Висловлюємо слова глибокої вдячності і шани живим ветеранам, які захистили Вітчизну в роки війни, піднімали з руїн місто в повоєнний час, вижничанам всіх поколінь, які своєю працею та талантом розбудовували та возвеличували його. Також, ми безмежно вдячні нашим воїнам АТО, які так відважно захищали і захищають нашу країну, забезпечуючи нам, тут, мирне небо!

 Наша Вижниця має славну історію, свої традиції і свій неповторний колорит. Наше місто – це колиска цілої плеяди видатних письменників, учених, митців, лікарів, військових, хліборобів, музикантів. Його минуле було збагачене неоціненними культурними та духовними здобутками, сповнене унікальними традиціями, які живуть і донині, увінчане славетними перемогами і трудовою звитягою сьогоднішніх жителів Вижниці.

Нині місто розвивається, спільними зусиллями вижничан стає більш впорядкованішим та красивішим. І хоч в нас ще багато невирішених проблем, ми твердо віримо, що єдиною громадою та спільними діями всіх гілок влади надалі буде продовжений славний літопис нашого міста.

Миру, добра, злагоди та здоров’я всім Вам шановні земляки. Зі святом Вас!

 

З повагою,

голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк та

голова Вижницької районної ради ветеранів Іван Бойко