Станом на 22:30 год. 09.04.2020 року у Чернівецькій області виявлено 76 нових випадків інфікування COVID-19, а загальна чисельність інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 379 осіб.
‼️Щодо ситуації у Вижницькому районі поінформуємо Вас трохи згодом‼️

Наразі, кількість інфікованих в районі й надалі складає 17 осіб:
- м.Вижниця – 2 особи;
- м.Вашківці – 2 особи (1 летальний випадок);
- с.Мілієве - 8 осіб (1 нововиявлена);
- с.Іспас – 2 особи;
- с.Банилів - 1 особа (швидкий тест);
- смт.Берегомет – 1 особа;
- с.Замостя - 1 особа.

За даними Лариси Гулей – лікаря-епідеміолога Вижницького району загалом, станом на сьогодні, до Вижницької міжрайонної філії ДУ «ЧОЛЦМОЗУ» надійшло 39 екстрених повідомлень про підозру на інфікування COVID-19, в тому числі 4 щодо дітей віком до 17 років.
В даних осіб проведено забір біологічного матеріалу на аналіз та доставлено у вірусологічну лабораторію Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України».

Щодо 26 осіб, в яких брали матеріали на аналіз отримано результати досліджень, з них: 17 випадків захворювання на COVID-19 підтверджено лабораторно методом ПЛР, у 9 випадках результат негативний. 13 зразків ще знаходяться на дослідженні у лабораторному центрі.

Крім того, відібрано 33 зразки біологічного матеріалу на аналіз у контактних осіб, з яких: 5 зразків отримали негативний результат, а 28 зразків ще досліджуються.

Щодо дітей, то у 2 дітей результат негативний, в 1 дитини підтверджено лабораторно інфікування COVID-19, а 1 зразок ще досліджується.

У 3 хворих повторно відібрано зразки після амбулаторного лікування, за результатами лабораторного аналізу 2 з них негативні.

 

Шановні жителі Вижниччини! Під час карантину, по можливості, залишайтеся вдома! Подбайте про себе та про літніх родичів!