В зв’язку із збільшенням кількості досліджень та відповідно об’ємів опрацювання даних, інформація щодо нових випадків інфікування у Вижницькому районі в розрізі населених пунктів надаватиметься один раз на тиждень!

Станом на 22:30 год. 10.04.2020 року у Чернівецькій області виявлено 30 нових випадків інфікування COVID-19, а загальна чисельність інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 409 осіб.

Наразі, кількість відомих інфікованих в районі й надалі складає 17 осіб:

- м.Вижниця – 2 особи;

- м.Вашківці – 2 особи (1 летальний випадок);

- с.Мілієве - 8 осіб (1 нововиявлена);

- с.Іспас – 2 особи;

- с.Банилів - 1 особа (швидкий тест);

- смт.Берегомет – 1 особа;

- с.Замостя - 1 особа.

Чернівецький обласний лабораторний центр уже два дні використовує нове обладнання для тестування на коронавірус. Новий ампліфікатор для досліджень методом ПЛР дає можливість проводити більше тестів на COVID-19 і оперативніше отримувати результати.

Зверніть увагу, що на лабораторне опрацювання одного аналізу витрачається близько 7-8 годин. А перевірка на ампліфікаторі – це завершальний етап дослідження. До цього відбирають проби та готують матеріал. Потужність приладу – близько 100 результатів за один цикл роботи.

Також, з метою всебічного інформування жителів Вижницького району щодо проведених заходів із запобігання поширенню COVID-19 в районі, районною радою ( http://rayradavn.gov.ua ) запроваджено рубрику «Вісті з рад. Актуально про головне», де на інтернет-ресурсах райради висвітлюється проведена робота на територіях місцевих рад Вижницького району в даному напрямку.

Шановні жителі Вижниччини! Під час карантину, по можливості, залишайтеся вдома! Подбайте про себе та про своїх літніх родичів!