За інформацією начальника Вижницького відділення АТ «Чернівцігаз» Олександра Рогатиновича, на протязі квітня цього року Вижницьким відділенням проводилися роботи щодо виявлення та усунення витоків газу на розподільчих газопроводах, відключаючих пристроях та регулюючому обладнанні газотранспортної системи Вижницького району.

В результаті обстежень виявлено 24 витоки газу на розподільчих газопроводах в смт.Берегомет та 18 витоків газу в с.Мигово. З яких, на даний час локалізовано 22 витоки та 14 - усунено повністю.

Крім того, проводився обхід регулюючого обладнання та відключаючих пристроїв. Внаслідок обходу 510 житлових будинків в смт.Берегомет виявлено та усунено 768 витоків на різьбових з’єднаннях.

З метою зменшення витоків газу в подальшому, станом на 30 квітня 2020 року - замінено 84 крани з різьбовим з’єднанням на приварні крани, замінено 8 кранів на розподільчих газопроводах, та ділянку розподільчого газопроводу в с.Банилів.

Планується ліквідація трьох ділянок довжиною до 3 м кожна, на підвідному газопроводі до смт.Берегомет.

Буде продовжуватися робота по ліквідації відстійників, змонтованих для затримки нафтової суміші, що потрапляла в газопроводи раніше, із заміною відключаючих пристроїв на аналоги нового зразку в смт.Берегомет, селах Лукавці та Мигове.

Також, готується заміна розподільчих газопроводів, що вичерпали свій ресурс і є непридатними до подальшої експлуатації в м.Вижниця, с.Мигове, смт.Берегомет, а також 6-ти шафових розподільчих пунктів на території Вижницького району.

Всі ці дії спрямовані на забезпечення безперебійної експлуатації газотранспортної системи району, безпечного користування газом в побуті та зменшення ненормованих втрат природнього газу.

Джерело: Вижницьке відділення АТ "Чернівцігаз"