Сьогодні, 6 травня, в режимі онлайн відбулися І Загальні Збори Асоціації ОМС «Єврорегіон Карпати Україна – Карпатська агенція регіонального розвитку».

Участь у засіданні від Вижниччини взяли голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк та голова Вижницької міської ОТГ Олексій Чепіль.

На порядок денний Загальних Зборів, було винесено 18 питань порядку денного, більшість з яких стосувалися діяльності та стратегічних напрямків розвитку Асоціації на найближчі роки.

Варто зазначити, що членами Асоціації, було прийнято рішення включити до складу Правління Асоціації від Чернівецької області голів Вижницької районної ради та Сторожинецької міської ОТГ і голову Чернівецької обласної ради (за умови вступу ради до Асоціації).

Відтак, за підсумками засідання, було прийнято такі рішення:

- розширено кількість членів - тепер 53 ради є членами Асоціації;

- прийнято низку звернень до Кабінету Міністрів України, які стосуються і проблемних питань розвитку гірських територій (охорона здоров’я, підтримка вівчарства, забезпечення заробітної плати держслужбовцям), так і системні пропозиції щодо розвитку Карпат, зокрема, фінансування Державної програми розвитку гірських територій та державної підтримки реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги у частині забезпечення на поворотній основі фінансування фінальних платежів грантових проектів з державного бюджету;

- погоджено старт конкурсів Асоціації з 22 травня 2020 року. Тому очікуємо на конкурсні набори до Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, де матимемо нові цікаві пріоритети та Конкурсів освітніх, культурних і медійних обмінів між Львівщиною, Луганщиною та Донеччиною, які підтримує Міністерство освіти і науки України в рамках спільного проекту «Схід і Захід разом».

  • Автор: Вижницька районна рада
  • Джерело: АОМС "Єврорегіон Карпати Україна - Карпатська агенція регіонального розвитку"