Важкі травми після ДТП, велика кількість хірургічних втручань, інші важкі хвороби – створюють дефіцит донорської крові в Україні.

За статистикою, донорську кров нині потребує кожен четвертий українець.
Саме тому, аби привернути увагу суспільства до проблеми нестачі донорської крові, чоловіча частина колективу Вижницької районної ради на чолі з головою Михайлом Андрюком, сьогодні, 12 травня, здали свою кров для хворих, які її потребують.
Служба крові є однією з важливих ланок системи охорони здоров'я, що забезпечує надання спеціалізованої допомоги населенню в мирний час та в разі надзвичайних ситуацій.
За час існування донорського руху було доведено, що періодичні кровопускання, які дорівнюють одній донорській дозі (до 470 мл), безпечні для здоров'я донора. Одна донорська доза має назву фізіологічної. Завдяки здачі донорської крові відбувається активізація системи кровотворення. Внаслідок крововтрати після здачі донорської крові кістковий мозок посилює поповнення кров'яного русла новими еритроцитами. В результаті цього покращується обмін речовин, що в свою чергу є фактором профілактики різноманітних захворювань і підвищує стійкість організму в екстремальних ситуаціях.

Долучайтеся і Ви! Адже бути донором - це почесна місія кожного громадянина України.