У відкритті Вашківецької лікарні реабілітації паліативної допомоги з поліклінічним відділенням прийняли участь голова районної ради Михайло АНДРЮК та заступник голови районної ради Сергій ВІРСТА.

У Вашківцях вчора, 16 липня, відкрили лікарню реабілітації та паліативної допомоги.

Із початком роботи нового медичного закладу вашківчан привітав голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій ОСАЧУК.

– Поява лікарні стала можливою завдяки вашим зусиллям. Це приклад того, як громада починає орієнтуватися у нових умовах. Замість того, щоб опустити руки, що немає фінансування, ви змінили спеціалізацію лікарні. Вам вдалося не лише зберегти заклад і колектив, а й отримати актуальні нині медичні послуги, – зазначив голова ОДА.

Як розповіла заступниця голови ОДА Наталія ГУСАК, фахівці Департаменту охорони здоров’я надавали громаді Вашківців методичну допомогу.

– Паліативна допомога наразі є надзвичайно затребуваною на ринку. Тому ми готові і надалі усіляко підтримувати медиків Вашківецької лікарні, організовувати різноманітні навчання, аби вони могли надавати якісні послуги, ставали все сильнішими і сильнішими на цьому ринку, – запевнила Наталія ГУСАК.

 

Крім того, Сергій ОСАЧУК та Наталія ГУСАК з очільниками району оглянули відремонтовані коштом програми «Сільська медицина» амбулаторії у селах Замостя та Карапчів.