Завершилася реалізація проекту «Розширення надання медичних послуг в КНП «Вижницька районна лікарня», який реалізовувався в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, що проводить Асоціація органів місцевого самоврядування ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" за фінансової підтримки Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних рад.

Протягом чотирьох місяців реалізації проекту у 2020 році Вижницька районна рада у партнерстві з КНП «Вижницька Районна Лікарня» Вижницької районної ради (а нині це вже КНП «Вижницька міська лікарня» Вижницької міської ради) та Вижницькою районною державною адміністрацією працювали над тим, аби надати підтримку господарської діяльності КНП «Вижницька районна лікарня» в період поширення COVID 19.

Відтак, досягнуто наступних результатів:

1. Придбано ендоскопічне медичне обладнання для медичного закладу - 1 гістероскоп, 1 цистоскоп, 1 медичну іригаційну помпу, 2 медичні ендоскопічні камери;

2. Придбано засоби індивідуального захисту для персоналу та відвідувачів лікарні - 1 безконтактний дезінфікатор для рук з вбудованим високочутливим інфрачервоним термометром (антивірусний кіоск «Корона-стоп») та розхідний матеріал – одноразові медичні бахіли – 5000 шт. та антисептик для рук – 5 л..

3. Наразі готуються до підписання 2 нові угоди між медичним закладом та НСЗУ щодо надання медичних послуг за пакетами №5 Гістероскопія (діагностична/з ендоскопічною маніпуляцією) та №8 Цистоскопія (діагностична/з ендоскопічною маніпуляцією).

Реалізація проекту дозволить створити умови для надання якісних медичних послуг населенню Вижницького району та завдяки наданій підтримці, збільшити надходження фінансів до медзакладу, які лікарня зможе спрямовувати на подальше оновлення медичного обладнання, покращення матеріально-технічної бази та умов праці для медичних працівників, що в результаті призводитиме до розширення спектру надання якісних медичних послуг та сприяти розвитку даного закладу охорони здоров’я, який обслуговує населення гірської місцевості та є опорним медичним закладом Карпатського регіону Чернівецької області.

А проведення ендоскопічних та цистоскопічних маніпуляцій допоможе лікарям знаходити патології вже на початкових стадіях, проводити діагностику в амбулаторних умовах, без наркозу і больових відчуттів та виконувати малоінвазивні втручання, які в більшості випадків дозволяють зберегти репродуктивну функцію жінки, на відміну від «класичної» хірургії, а також, скоротити термін перебування пацієнтів в стаціонарі до 1 доби і тим самим знижувати рівень розповсюдження інфекційних захворювань в медичному закладі.

#карпатські_ініціативи_в_дії