Тема навчань - реагування на надзвичайні ситуації у гірській місцевості, зокрема пошук та рятуванню людей у горах за допомогою повітряного дрону. Навчання провели у кілька етапів: презентація проєкту, теоретична частина, демонстрація повітряного дрону та практичне відпрацювання дій.

15 грудня у місті Вижниця відбулися навчання щодо порятунку людей в гірській місцевості.
 
Проходили вони у два етапи. Спочатку у приміщенні Вижницької районної ради відбулось засідання, де працівникам гірського пошуково-рятувального відділення служби порятунку, вижницьким рятувальникам та представникам місцевих органів влади презентували повітряний дрон, оснащений тепловізором, який допомагає полегшити пошук людей в гірській місцевості.
 
Його закупили через Чернівецький обласний благодійний фонд «Пожежна охорона» у партнерстві з місцевою владою Вижниччини з метою реалізації проєкту «Підвищення рівня безпеки населення у гірських регіонах Чернівецької області шляхом використання повітряного дрону», що реалізується в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією "Єврорегіон-Карпати-Україна".
 
Після цього відбулась наступна частина навчань з практичною демонстрацією дрона в дії.
 
Детальніше на сайті: https://cv.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/18710.html