Сьогодні, 07 жовтня, в кабінеті голови Вижницької районної ради Михайла Андрюка за участі заступника голови районної ради Сергія Вірсти відбулася робоча зустріч з представниками міжнародної неурядової організацієї Save the Children.
Під час зустрічі сторони обговорили можливість створення цифрових навчальних центрів в територіальних громадах Вижницького району.
Створення відповідних центрів дало б можливість облаштовувати в населених пунктах Вижниччини простір з безпечним доступом до всіх українських шкільних онлайн-матеріалів МОН, доступ до ноутбуків, планшетів, принтерів, проекторів тощо, який змогли б відвідувати як місцеві жителі, так і люди, які були змушені покинути свої домівки через війну.
На завершення, керівники райради запросили гостей відвідати територіальні громади району та оглянути окремі приміщення, які могли б використовуватися для розміщення цифрових навчальних центрів.
Довідково:
Save the Children- міжнародна неурядова організація, що здійснює свою діяльність з 1919 року в більше, ніж 120 країнах світу. Працює в Україні з 2014 року, насамперед у сферах захисту дітей, освіти та дитячої бідності, реагуючи на гуманітарну кризу за допомогою заходів спрямованих на зниження вразливості дітей та їхніх сімей, зосереджуючись на найбільш уразливих групах населення.