Як ми повідомляли раніше, в середині жовтня зародилася співпраця між Вижницькою районною радою та міжнародною неурядовою організацією Save the Children.
Відтак, в ході співпраці вже обговорено можливість створення цифрових навчальних центрів в територіальних громадах Вижницького району та оглянуто окремі навчальні заклади. Також, ведуться перемовини щодо офіційного декларування намірів про співпрацю, шляхом підписання відповідної угоди. Однак, всі ці формальності аж ніяк не впливають на реалізацію практичної складової співробітницва між Вижницькою районною радою та міжнародною неурядовою організацією Save the Children.
Так, протягом крайніх двох тижнів до райради вже надійшли портфелі з канцелярією та художні дитячі книги. Першими їх отримали діти з числа внутрішньо-переміщених осіб, які прожовжують своє навчання у школах нашого району, а саме у Вижницькій, Банилівській та Вашківецькій громадах.
А протягом минулого тижня такі ж портфелі та книги отримали й решта дітей, які здобувають середню освіту в навчальних закладах інших шести територіальних громад Вижницького району.
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк та його заступник - Сергій Вірста особисто доправляли та роздавали портфелі з книгами у школах Вижницького району, а також мали змогу поспілкуватися з вимушеними переселенцями, які наразі знайшли прихисток на Вижниччині та почути їхні проблеми й потреби та спробувати знайти можливість їх вирішення.
Довідково:
Save the Children- міжнародна неурядова організація, що здійснює свою діяльність з 1919 року в більше, ніж 120 країнах світу. Працює в Україні з 2014 року, насамперед у сферах захисту дітей, освіти та дитячої бідності, реагуючи на гуманітарну кризу за допомогою заходів спрямованих на зниження вразливості дітей та їхніх сімей, зосереджуючись на найбільш уразливих групах населення.