Минулими вихідними голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк спільно з депутатом районної ради Олексієм Труфином та генеральним директором КНП "Вижницька БЛІЛ" Федором Митринюком, перебували з робочим візитом у місті Легіоново Мазовецького воєводства Республіки Польща, яке є другом та партнером Вижницького району ще з 2018 року.
В доробку парнерства є реалізовано вже декілька спільних проєктів у галузі культури та безпеки.
 
Відтак, в рамках робочої поїздки обговорено ряд важливих питань співробітництва між громадами-партнерами, і як підсумок, польські колеги передали для потреб медиків карету швидкої медичної допомоги Mercedes-Benz SPRINTER 316 CDI та 2 набори дихальних апаратів.
 
Крім того, для потреб рятувальників, польські друзі з Ochotnicza Straż Pożarna, передали уніформу, теплі куртки, взуття та шоломи, а також багатоцільовий інструмент.
 
До слова, це вже третій спеціалізований автомобіль, який передає влада Легіоново на Вижниччину. Восени, від добровільної пожежної команди міста Легіоново передано для потреб 4 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС спеціальний автомобіль “Nissan Terrano”, а у 2019 році Вижницький район отримав пожежний автомобіль STAR 266 GBA 4/16, вмістимістю 4 тони води та з високою прохідністю, що особливо важливо для гірських населених пунктів.
 
Михайло Андрюк щиро подякував польським друзям за постійну допомогу та підтримку, яку вони надають українцям з самого початку повномасштабного вторгнення, та в знак вдячності передав прапор України, який підписали та передали бійці 93 окремого батальйону територіальної оборони Вижницького району.