Сьогодні, на базі Вижницького району рятувальники області підбили підсумки своєї діяльності за 2022 рік та провели пожежно-технічні навчання фахівців Державної служби надзвичайних ситуацій. В них взяли участь рятувальники з міст Чернівці, Вижниця, Сторожинець, смт Путила, місцеві пожежно-рятувальні підрозділи сіл Мигове, Лукавці, смт Берегомет Вижницького району та смт Кути сусідньої Івано-Франківської області.
Практичні відпрацювання відбувались у три етапи за умов, максимально наближених до реальних.
 
Згідно тактичного задуму рятувальники демонстрували свої дії з порятунку умовних постраждалих внаслідок авіакатастрофи, ліквідації умовної пожежі, проводили рятування людей з підйомника.
 
Пожежно-тактичні навчання завершились підбиттям підсумків, у ході яких було проаналізовано дії рятувальників під час кожного з етапів.
 
Участь у заході взяли очільники районної влади Михайло Андрюк та Сергій Чеботар.
 
Так, вони спільно з начальником обласної військової адміністрації Русланом Запаранюком, заступником голови обласної ради Михайлом Павлюком та обласним керівництвом ДСНС проаналізовали роботу підрозділів з питань реагування на надзвичайні ситуації, стан організації державного нагляду (контролю) у сфері пожежної й техногенної безпеки, інші показники та оглянули технічні засоби рятувальників, що поступили на озброєння пожежно-рятувальних підрозділів області у 2022 році.
 
Нагадаємо, що завдяки налагодженій співпраці Вижницької районної ради з містом Легіоново Мазовецького воєводства Республіки Польща лише в минулому році від добровільної пожежної команди міста Легіоново передано для потреб 4 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС спеціальний автомобіль “Nissan Terrano”, спеціалізований одяг, багатоцільові інструменти тощо, а у 2019 році Вижницький район отримав пожежний автомобіль STAR 266 GBA 4/16, вмістимістю 4 тони води та з високою прохідністю, що особливо важливо для гірських населених пунктів району.
 
Відтак, за вагомий внесок в забезпечення цивільного захисту населення Вижницького району, очільники районної влади вручили спільну Почесну грамоту районної ради та райдержадміністрації Володимиру Палійчуку, начальнику Кутської місцевої пожежної команди, яка здійснила біля 400 виїздів в населені пункти Вижниччини.