У будь-яких надзвичайних ситуаціях рятувальники борються зі стихією, щоб врятувати найдорожче – людське життя. Щоб бути готовими до реагування на надзвичайні ситуації на воді, фахівці  гірського пошуково-рятувального відділення провели спеціальні тренування. 

Відбулись тренування на річці Черемош у Вижницькому районі. Рятувальники змоделювали можливі небезпечні ситуації на воді та продемонстрували свої дії з порятунку людей за таких умов. Під час практичних відпрацювань були проведені рятувальні роботи на водних об’єктах з використанням снігоболотохода “БОГУН”, плавзасобів та спеціального обладання для порятунку людей на воді. Також до пошуку умовних потерпілих був задіяний службовий собака, а фельдшер гірського пошуково-рятувального відділення демонструвала надання першої допомоги постраждалим. 

За словами начальника гірського пошуково-рятувального відділення Володимира Дячука, у квітні-травні у гірських річках найбільш «підступна» вода, адже саме тоді в горах тануть сніги. Слід враховувати і швидку течію, адже, якщо за таких умов людина впаде у воду, вона відразу опиняється в небезпечній ситуації і повинна знати, як себе врятувати. Тому, готуючись до рафтингу, туристам слід подбати про належне спорядження – гідрокостюм, шолом, рятувальний жилет – та власну безпеку.  

Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області