Сьогодні, 29 березня, в приміщенні Музею старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка відбувся "Майстер-клас з писанкарства та Великодньої випічки".
Організаторами імпрези виступили - Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка та Вижницька районна рада у співпраці з Підзахаричівською гімназією.
Головною метою проведення такого заходу стала популяризація історико-культурної спадщини Вижницького району, як єдиного представника Буковинської Гуцульщини серед місцевих жителів та гостей Вижниччини.????????
 
Відвідувачі дійства працювали на чотирьох локаціях, де познайомилися з технологією та традиційним розписом гуцульських писанок, а також - старовинними рецептами й оздобленням традиційної Великодньої випічки.
 
Загалом на дійство завітало більше ста осіб, серед яких основна кількість це діти та сім'ї з числа людей, які знайшли прихисток на Вижниччині та місцеве населення, що неабияк нас потішило. Адже участь в таких заходах відволікає від буденності та слугує своєрідною терапією, яка допомагає покращити емоційний стан та швидше адаптуватися на новому місці, що надзвичайно важливо при теперішніх реаліях.
 
Крім того, бажаючим було проведено екскурсію Музеєм старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини.
 
Глядачі із захопленням слухали та запам'ятовували розповіді майстрів, які охоче ділилися своїми знаннями та вміннями та застосовували почуте на практиці.
 
Не всі звичайно змогли добути захід до кінця, тому в наступних публікаціях радо поділимося з вами секретами написання писанок та випікання пасок, а також рештою фото.