У першому кварталі 2023 року правом на отримання інформації, якою володіє податкова служба області скористались 42 платника податків. Серед запитувачів: 30 фізичних осіб-підприємців (уповноважених осіб), 4 суб’єктів господарювання-юридичних осіб, 7 запитів від  представників засобів масової інформації. 1 запит переадресовано від інших органів виконавчої влади як розпоряднику інформації. Відтак, за результатами розгляду даних звернень, всі запити розглянуто податківцями у терміни згідно вимог чинного законодавства України. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Платникам слід знати, запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача. Письмовий запит подається в довільній формі. 

Запит на інформацію має містити: 

ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є; загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо; підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі. 

Запити можна направляти на поштову адресу  Головного управління ДПС у Чернівецькій області: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 А та на офіційну електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

До відома: з метою спрощення процедури оформлення письмових запитів на інформацію особа може подавати запит шляхом заповнення відповідних форм запитів на інформацію, які можна отримати в розпорядника інформації та на офіційному вебпорталі ДПС >Головна>Для громадськості>Публічна інформація>Форми подання запиту https://cv.tax.gov.ua/dlya-gromadskosti/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/429839.html