Сьогодні, в Музеї етнографії та краєзнавства Гуцульщини, що знаходиться в селі Підзахаричі Усть-Путильської територіальної громади, відбулася музейна зустріч на тему: "Богдан Форвин – відомий канадський науковець, дослідник історії українців Канади, художник, літератор, бібліотекар, громадський діяч і меценат."
Організаторами заходу виступили Підзахаричівська гімназія під керівництвом Фрозіни Томюк та товариство "Буковинська Гуцульщина" під очільництвом Михайла Григоряка.
В рамках зустрічі, для широкого загалу було вперше презентовано дослідження про життя видатного канадського діяча - вихідця з Вижниччини - Богдана Форвина Яковича.
 
Цікаві розповіді про події початку ХХ століття, які відбувалися на території нашого краю та й в житті Форвина Яковича для учасників заходу та учнів Підзахаричівської гімназії лунали від організаторів дійства: Фрозіни Томюк та Михайла Григоряка. Також, екскурс в історію рідного краю зробив Дмитро Козубовський – заслужений працівник освіти України, викладач Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка.
 
Крім того, надихнули всіх на подальше вивчення історії рідного краю та народних традицій: виставка дипломних робіт студентів Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка та дефіле в костюмах у стилі неофольк від студії моделей «Folk Art» під керівництвом Зіновії Сірецької - викладачки фахового коледжу та голови циклової комісії.
 
Також, на запрошення організаторів участь в заході взяли керуюча справами виконавчого апарату Вижницької районної ради Олена Чепух, заступниця начальника Вижницької РВА Ганна Гринчук, завідувачка Музею старожитностей та етнографії Буковинської Гуцульщини ВФКМТД імені Василя Шкрібляка Марія Козубовська, заступниця голови товариства "Буковинська Гуцульщина" - Наталія Вятковська, представниця Усть-Путильської територіальної громади, громадська діячка Антоніна Скидан, учні Підзахаричівської гімназії та громадськість.