З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України районна рада активно включилася до волонтерської діяльності та почала активну співпрацю з волонтерськими організаціями як України так і з-за кордону, з метою належного забезпечення потреб військовослужбовців та осіб, які постраждали від військових дій.
Так, вже більше року ведеться активна співпраця з фондами Westfalische Genossenschaft Des Johanniter Ordens та GlobalMedic, які мають свій осередок в Сіреті, що в Сучавському повіті Румунії.
Сьогодні, відбулася офіційна зустріч представників даних міжнародних фондів з головою Вижницької районної ради Михайлом Андрюком та головою Вижницької районної військової адміністрації Сергієм Чеботарем.
 
Очільники районної вдади щиро подякували доброчинцям за їхню небайдужість та щирість до українського народу, а особливо їхній координаторці Анні-Марії Майданіус - за надану неодноразову допомогу й активну співпрацю з Вижницьким районом та вручили гостям пам'ятні подарунки.
 
Довідково:
Канадський благодійний фонд GlobalMedic (David McAntony Gibson Foundation) за 25 років своєї роботи провів понад 240 місій у 89 країнах світу.
 
Westfalische Genossenschaft Des Johanniter Ordens - німецька благодійна організація, яка активно співпрацює з фондом GlobalMedic.