Цей день заснований на честь швейцарського гуманіста Анрі Дюнана, який народився цього дня в 1828 році. У середині минулого століття з його ініціативи вперше стали створюватися групи добровольців, які надавали допомогу пораненим на полях битв. У 1863 року за його ініціативою була скликана конференція, що поклала початок міжнародному товариству Червоного Хреста.
Головне завдання цієї організації - надання допомоги пораненим, хворим і військовополоненим під час збройних конфліктів, допомога жертвам стихійних лих. Основні принципи діяльності руху - гуманність, неупередженість, добровільність, єдність, універсальність.
 
Товариство Червоного Хреста України є невід’ємною складовою міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Завдяки діяльності Товариства адресну підтримку щороку отримують десятки тисяч малозабезпечених громадян, хворих, інвалідів та ветеранів, дітей-сиріт, самотніх людей похилого віку.
 
Особливо це стало відчутним з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України.
 
Вірю, що й надалі основоположні принципи діяльності Червоного Хреста і Червоного Півмісяця сприятимуть збереженню життя і здоров’я людей, досягненню миру і злагоди в усьому світі.
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк