Сьогодні, на території Вижницького району, одразу у двох територіальних громадах, вшанували пам'ять загиблих Героїв - відкривши їм меморіальні дошки.
Так, в Селятинській територіальній громаді відкрили пам'ятну дошку Зюбу (Лукану) Миколі Петровичу з позивним "Яструб", який загинув 23 грудня 2022 року під виконання бойового завдання в Донецькій області.
 
А у Вижниці, відкрили пам'ятний барильєф Ковалюку Петру Михайловичу з позивним "Явір", який віддав своє життя за Україну 11 січня 2023 року, так само виконуючи бойове завдання в Донецькій області.
 
Обидва народилися в травні: Яструб - 17 травня 2001 року, а Явір - 22 травня 1982 року. Кожен з них прожив надвичайно насичене, але таке коротке життя.
Обоє з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України вступили до лав ЗСУ та проходили службу у військовій частині А7186 - 93 окремого батальйону територіальної оборони Вижницького району 107 бригади ТРО.
 
Віддати данину шани воїнам та їхнім родинам завітали голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк спільно з головою Вижницької районної військової адміністрації Сергієм Чеботарем, голови місцевих територіальних громад Валерій Полянчук та Олексій Чепіль, побратими Героїв, духовенство та громадськість.
 
Всі вони згадували життя військовослужбовців і вшанували їхню світлу пам'ять та всіх полеглих захисників України хвилиною мовчання.