Це професійне свято в Україні, що відзначається щороку в останню суботу весни.
Видавнича справа — цікава і творча сфера діяльності. Написання та редагування творів, складання макетів, підбір кольорів та ілюстрацій, верстка, друк, і зрештою, шлях до споживача інформацйного продукту.
Видавці надають словам і зображенням матеріальну форму. Фахівці цієї галузі створюють книги, брошури, газети, журнали, календарі, фотоальбоми, нотні збірки, географічні карти та іншу поліграфічну продукцію.
 
Сьогодні, в умовах російської агресії проти України, високий професіоналізм і патріотизм, активна громадянська позиція працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження є неоціненний внеском у формування громадської думки, світогляду молодого покоління, культурного та духовного середовища.
 
Тож вітаємо всіх, хто причетний до процесів створення, видання і розповсюдження друкованої продукції - авторів, видавців, редакторів, коректорів, верстальників, друкарів, усіх, хто працює з поліграфічним обладнанням, доставляє готову продукцію розповсюджувачам і споживачам, популяризує, рекламує та продає книжки, журнали, газети тощо.
 
Бажаю вам творчої наснаги, натхненної праці та здійснення всіх задумів і планів. Нехай ваш внесок у духовну скарбницю нашого народу буде ще вагомішим, щоб його душа, велич і краса надихали й майбутні покоління продовжити вашу справу і піднести її до ще більших висот.
 
Миру вам, творчого завзяття, щастя і добра!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк