Вижниця – невелике прикарпатське містечко з населенням всього у 5 тисяч мешканців. Проте дивовижна краса навколишніх гір та лісів, стрімкого Черемошу у поєднанні з оригінальною архітектурою австрійських часів робить її справжньою перлиною прикарпатської частини Буковини.
Одна з перших згадок про місто датується 1158 роком. За правління князя Ярослава Осмомисла тут було побудовано фортецю Городок-на-Черемоші. Навколо фортеці стояло дві вежі, на яких чергували вартові. У 1259 році фортецю зруйнували монголо-татарське військо під керівництвом Бурундая, і з двох веж залишилася лише одна. За однією з легенд, ця вежа й дала назву поселенню – «Вежниця».
 
Офіційною ж датою заснування Вижниці є 1501 рік. Саме в цьому році місто вперше згадується у книжці молдавського літописця Йона Нікульче. Літопис свідчить, що за часи Штефана Великого після перемир’я з поляками польський король подарував І.Тевлуту ряд сіл, серед яких згадується і Вижниця. В 1767 році молдавський господар видав йому грамоту на право торгового містечка.
 
Як бачимо, Вижниця має довгу та славетну історію! І сьогодні особливе свято, свято для всіх нас - День міста Вижниця!
 
Тож, вітаю столицю нашого району з днем народження і від усієї душі хочу побажати, щоб ми були дружні і єдині, щоб наші старання, прагнення, сили і надії допомагали розвиватися і процвітати нашому місту.
 
Нехай кожна родина живе тут щасливо і благополучно. Від усієї душі бажаю, щоб тут завжди був мир, і щоб цей куточок планети був місцем для щасливих зустрічей і радісних подій.
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк