Житель смт.Берегомет Вижницького району Петро Середюк успішно працював підприємцем з 1995 року, проте у листопаді 2022 року у зв’язку із перепадами електроенергії, у магазині сталася пожежа, внаслідок якої було пошкоджено частина майна та обладнання. Маючи неабиякий багаж знань управління магазином, все ж таки вирішив відновити діяльність та продовжити справу, взяв участь в урядовій програмі єРобота «Власна справа», пройшов усі етапи і отримав мікрогрант, що стало неабиякою підтримкою його бізнесу.

Для відновлення роботи магазину кошти потрібні були для купівлі касового обладнання, придбання холодильних вітрин, торгівельних стелажів, кондиціонерів. Все це Петро Павлович виклав у бізнес-плані, який подав разом із заявкою на порталі державних послуг «Дія». Тож після аналізу його проєкту в «Ощадбанку» та пройшовши співбесіду з фахівцями Чернівецького обласного центру зайнятості, отримав позитивне рішення Державного центру зайнятості.

Після освоєння коштів мікрогранту підприємець Петро Середюк вже створив 2 робочих місця та взяв на роботу касирів торгівельного залу, скориставшись послугами служби зайнятості. Це двоє безробітних, які попередньо пройшли стажування на робочому місці.

Відновити роботу магазину «Ратуша» підприємцю Середюку Петру вдалося завдяки отриманню коштів мікрогранту в сумі 250000 грн.

Нагадуємо, що подати заявку по будь-якій програмі урядового проєкту єРобота можна прямо зараз через портал Дія. Детальна інформація щодо умов програми «Власна справа» знаходиться тут.

З інформацією про нову урядову програму, яка стартувала 10 квітня поточного року для ветеранів та їх подружжя, можна ознайомитись також на нашому порталі у розділі «Грант для ветеранів». Єдина умова всіх програм - це створення нових робочих місць, що сприятиме прискоренню відновлення економіки України. 

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy.