Через розв'язану росією війну, в різних куточках нашої країни його святкують по різному та в різні дні, але святкують всі: першокласники, які опанували свою першу книгу – Буквар; випускники початкової школи, які вже скоро стануть учнями середньої ланки. Та найбільше хвилюючим є це свято для випускників.
Молоде покоління - це надія для нашої країни. Вже завтра вони будуватимуть власну державу, власну кар'єру, власну сім'ю. Хтось із них стане програмістом, хтось лікарем, хтось менеджером. Хтось відразу знайде себе, а комусь для цього потрібні будуть роки. Який би професійний шлях кожен не обрав, важливо робити свою справу добре, відповідально.
 
Сьогодні, коли наша країна у складній ситуації, молодь із новим баченням, новими підходами, новим розумінням має усі можливості змінити її. Успіхів, віри у себе та свою країну!
 
Глибоко вдячний педагогам і батькам! Ви вклали у своїх вихованців і душу, і серце, і знання! Своєю любов'ю та невтомною працею допомагали пізнавати світ, прищеплювали найвищі моральні цінності.
 
Щастя та миру всім, добра, міцного здоров’я та успіхів!
 
З повагою,
Голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк