У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, бізнес - спільнота Чернівецької області, що працює за спрощеною системою оподаткування протягом січня-травня 2023 року перерахувала до місцевого бюджету понад 322,7 мільйона гривень єдиного податку. 

Слід відзначити, що місцеві громади Буковини з початку поточного року отримали від спрощенців на 50,5 млн грн більше проти аналогічного періоду минулого року. 

Відтак, надходження податку до місцевих бюджетів від представників спрощеної системи оподаткування, розподілені таким чином: найбільша бюджетна частка належить фізичним особам – підприємцям, які сплатили понад 249,9 мільйонів гривень єдиного податку.

Від юридичних осіб – спрощенців територіальні громади краю отримали понад 44,8 мільйонів гривень податкових надходжень. Від сільськогосподарських товаровиробників четвертої групи надійшло 28 мільйонів гривень. 

Податківці акцентують – малий бізнес Буковини системно забезпечує життєдіяльність територіальних громад, оскільки активно та сумлінно сплачує єдиний податок до місцевого бюджету.