За ініціативою Міжнародної комісії із захисту річки Дунай 29 червня відзначається День Дунаю, Пруту і Сірету.
Вперше свято Дунаю відзначали 29 червня 2004 року, і воно було присвячене 10-річчю Конвенції про охорону ріки Дунай.
Дунай займає серед річок Європи друге місце після Волги, він перетинає 10 країн (Німеччину, Австрію, Словаччину, Угорщину, Хорватію, Сербію, Румунію, Болгарію, Молдову та Україну) – від Чорного лісу в Німеччині до Чорного моря в Румунії та Україні. У межах кордонів цих країн його протяжність становить близько 3 тис. км. Басейн Дунаю має площу 817 тисяч км2. На берегах річки проживає 115 млн людей. У дельті (українська частина) сформувалися 30 типів екосистем, флора і фауна налічує 5149 видів.
 
З цієї нагоди, у п'ятницю 30 червня на площі Героїв Майдану міста Вижниця відбудеться відзначення Дня Дунаю, Пруту та Сірету. Організатором заходу виступає Басейнове управління водних ресурсів річок Прут та Сірет.
 
Відзначення триватиме протягом дня та розпочнеться об 11.30 год. з проведення акції "Дунайська солідарність", де демонструватимуться відеозвернення Дунайських країн зі словами солідарності Україні.
 
Відтак, з 13.30 год. на площі Героїв Майдану міста Вижниця відбудеться благодійний аукціон арт-виробів з переробленого пластику та підбиття підсумків фотоконкурсу "Річки Буковини очима дітей". Виручені від продажу на аукціоні кошти спрямуються на потреби 93 окремого батальйону ТрО Вижницького району.
Завершиться захід спільним прибиранням берегів річки Черемош.
 
Щиро запрошуємо всіх на свято!