Таке рішення може залишити жителів Вижницького району без зв’язку, оскільки пересувні поштові відділення не доїжджають до найвіддаленіших сіл і хуторів через складність ландшафту. І часто дістатися до високогірних населених пунктів можна лише пішки.
Вижницька районна рада вкрай стурбована ситуацією, яка складається в районі з приводу скорочення штату працівників відділень поштового зв’язку в гірських населених пунктах Вижницького району.
Відповідно до Закону України "Про статус гірських населених пунктів в Україні", до гірських населених пунктів належать міста, селища міського типу, селища, сільські населені пункти, які розташовані у гірській місцевості, мають недостатньо розвинуті сферу застосування праці та систему соціально-побутового обслуговування, обмежену транспортну доступність. У Вижницькому районі статус гірських мають 62 населених пункти з 95, що входять до району.
 
Середня протяжність зони обслуговування працівників дільниць відділень поштового зв’язку в гірських населених пунктах Вижницького району при 0,3-0,4 ставки заробітної плати в середньому складає 12-15 км на особу. А якщо враховувати ще й відстань на зворотній шлях, то - це 24-30 км. Тому неможливо прирівнювати складність роботи листонош рівнинних та гірських територій в однаковій мірі!
 
Відповідно, Вижницькою районною радою направлено звернення до керівництва АТ "Укрпошта" з проханням визначити окреме місце для відділень поштового зв’язку, які надають послуги безпосередньо в гірських населених пунктах України та не допустити скорочення штату працівників відділень поштового зв’язку в гірських населених пунктах.